Het NHJO is een volwaardig symfonieorkest, bestaande uit ruim 90 talentvolle jonge musici tussen 13 en 25 jaar, en behoort tot de top van de jeugdsymfonieorkesten in Nederland. Ongeveer 1500 jonge musici hebben hier hun eerste belangrijke orkestervaring opgedaan. Tenminste 400 concerten zitten in het collectieve ledengeheugen opgeslagen. Talloze oud-leden hebben de weg gevonden naar conservatoria, studentenorkesten en dergelijke. Veel beroepsmusici van naam zijn ooit in het NHJO begonnen.

Het NHJO krijgt geen subsidie en is, naast de enthousiaste en inspirerende inzet van de vele vrijwilligers, dirigent en repetitoren, financieel geheel afhankelijk van contributies door leden, onze sponsoren én de financiële bijdragen, klein en groot,  van onze donateurs. Als donateur van de Stichting Vrienden van het NHJO ondersteunt u het orkest bij de aanschaf en onderhoud van instrumenten, ontwikkeling van de website, PR en orkestactiviteiten.

Voor onze sponsoren bestaat de mogelijkheid zich te associeren met het bijzondere orkest en publiek en kan sponsoring aantrekkelijk zijn door de vele mogelijkheden aan tegenprestaties die het orkest te bieden heeft.

 

Voor meer informatie voor donateurs zie WORD VRIEND

Voor meer informatie over mogelijkheden tot sponsoring, zie SPONSORING